Crtanje po majici je nešto što je svako od nas bar u jednom trenutku želeo da isproba. Ko nije onda ta želja u njemu tinja i dan danas. Svako ko je isprobao zna kakav je osećaj kada imaš majicu koja je originalna.

Bilo da imaš iskustva u oslikavanju tekstila ili ne, pogledaj zašto Sharpie treba da bude tvoj izbor prilikom crtanja originalnog motiva.

Zašto je Sharpie marker dobar za crtanje po majici?

Oslikavanje majice iako kreativan proces, ume da zadaje ozbilne glavobolje pre početka nanošenja crteža. Prvo od izbora motiva, preko samopouzdanja oko prilikom crtanja do samog dabira markera za crtanja.

Sharpie marker je iz tog razloga idealno rešenje. Marker je na bazi alkohola sa preciznim vrhom što omogućava praktično nanošenje motiva. Obzirom da je svetski poznati marker, nama bojazni da će se motiv brzo ukloniti sa majice.

crtanje-po-majici

Izvor : halayalex/freepik.com

Kako pronaći motiv za crtanje po majici?

Samo odabir motiva je još jedna stavka koju smo pomenuli kao moguću prepreku prilikom oslikavanja. Međutim imamo sreće što živimo u eri interneta i Googla, pa nam je odabir motiva udaljen samo na par klikova. Dovoljno je da ukucate ,,crtanje po majici” na Google images ili ,,motivi za crtanje” i verovatno će vam izaći nepregledna baza motiva. Na vama je da odaberete svoj motiv i probate da ga precrtate.

Precizno nanošenje motiva

Iako neki umetnici ili oni koji to žele da postanu imaju samopouzdanja u i direktno markerom crtanju motiv mi vam savetujemo da prvo probate da motiv nacrtate na papiru. Nakon toga ukoliko je potrebno i na majici blago olovkom nanesite motiv. Grafit će se nakon pranja skinuti a za početak bićete sigurniji prilikom crtanja. Tek nakon što budete zadovoljni motivom pojačajte svoju kreaciju Sharpie markerima.

Kako pravilno prati majicu nakon crtanja markerom?

Obzirom da je marker osetljiv materijal za razliku od print-a, potrebno je i da pranje bude pažljiviije. Preporučuje se ručno pranje i blago zagrejanoj vodi i uz korišćenje tečnog deterdženta. Može i na 30‚stepeni u mašini ali takođe uz obazrivo korišćenje deterdženta.

Gde kupiti Sharpie markere?

Sharpie markeri su dostupni u svim bolje snabdevenim knjižarama širom Srbije a dostupni su i putem naše web prodavnice.

Ukoliko imate dodatnih pitanja budite slobodni da nas pozovete putem telefona +381 11 4155 000.

Ne zaboravite da nas zapratite na Instagramu i Youtube-u kako biste bili u toku sa novitetima u našoj ponudi.