Markeri za tekstil dobijaju sve veću popularnost širom sveta, jer su veoma praktični i prilično trajni. Bilo da želite da ukrasite ešarpu, patike ili da napravite unikatnu majicu.

Kada smo kod majica uvek je u trendu da imate originalnu majicu za neki događaj ili za originalan poklon. Naročito je praktičan kod maturanata koji po tradiciji poslednji dan škole proslavljaju u uniformisanim majicama svog odeljenja. Mnogo je primera za praktičnu primenu ovog markera, zato vas u nastavku upoznajemo sa njegovim karakteristikama.

Šta su markeri za tekstil?

Ovi markeri, ili kako ih neki nazivaju flomasteri za tekstil, predstavljaju praktično rešenje za široku primenu.

Obzirom da su na bazi alkohola, to znači da su jako trajni, i da je fokus markera na kvalitetu mastila. Prilikom primene ostavlja trag velike pokrivnosti. Lako se nanosi i sposobno je da se odupre testu vremena, kao i mašini za pranje veša. Ovde mislimo na otpornost prema izbleđivanju tokom pranja a zatim sušenja na direktnoj dnevnoj svetlosti.

markeri-za-tekstil-sharpie

Izvor: Canva 

Kako se koriste ovi markeri?

Najčešći način upotrebe flomastera za tekstil je crtanje slobodnom rukom. Međutim, Sharpie marker jako zahvalan i za crtanje pomoću šablonskih lenjira. Ovo je moguće zahvaljujući preciznom špicu samog markera koji trpi prilično veliki pritisak tokom upotrebe.

Ovakav dizajn vrha kod Sharpie markera omogućava kreiranje različitog raspona linije od jako tanke do prilično široke. To se postiže menjanjem ugla markera u odnosu na podlogu. Nekim umetnicima ovo predstavlja nedostatak jer zahteva puno poteza da bi se popunila veća površina, a nekima prednost zbog preciznosti. Rešenje je jednostavno: Ako se marker obori linija je šira, i obrnuto.

Pravilno čuvanje markera za tekstil

Ova stavka zahteva najmanji angažman, a dovoljno je samo da pravilno odložite marker nakon upotrebe. Obzirom da je na bazi alkohola, svaki Sharpie marker ima plastični zatvarač, koji sprečava da marker izvetri. Zatvarač je dovoljno da nakon upotrebe vratite na marker. I to je to. Jednostavno, zar ne?

Cena markera

Pomenuli smo na početku teksta da je marker za tkaninu, pogodan za ukrašavanje maturskih majica. Uzećemo ovu stavku kao primer da objasnimo ekonomičnost upotrebe Sharpie markera u odnosu na štampanje majice u štampariji. Jedan set od 12 markera koji je dovoljan za celo odeljenje je u proseku cene štampanja jedne majice.

Što znači da je ušteda višestruka, a zadovoljstvo kolektivnog ukrašavanja majica, neprocenjivo. Neki momenti ipak nemaju cenu.:-)

Pakovanje markera 

Prednost Sharpie markera je u raznovrsnoj ponudi setova za svačiji ukus i džep. Moguće je kupiti markere i na komad, kao i u setovima od 4, 12 i čak 24 markera.

Kako poručiti markere za tekstil?

Markeri su dostupni na našem web shopu. Dovoljno je da se prvi put registrujete i svaki naredni put samo odvojite željeni set markera u korpu.

U međuvremenu obavezno bacite oko na naš Youtube kanal sa idejama za crtanje. Kao i na naš Instagram profil, kako biste bili u toku sa novitetima.