Svet industrijskog dizajna se iz dana u dan neprestano razvija, ipak veština crtanja markerom i dalje zauzima visoko mesto u ovoj industriji. Želje klijenata često umeju da budu nedefinisane ili još češće, nerealne, pa je marker najpraktičniji alat za pronalaženje rešenja. On pomaže da se što pre dođe do zajedničkog jezika između klijenta i dizajnera.

Od skice do finalnog proizvoda 

Dobro promišljen koncept proizvoda mora istovremeno da uzme u obzir više različitih aspekata. Proizvod, pre svega, treba da se prilagodi dobrom korisničkom iskustvu. Zatim da pomogne kupcu da prepozna prave vrednosti i da se može proizvesti po ceni koja omogućava postizanje ciljane cene u prodavnici.

Zato sve počinje skicom. Najvažnije je efikasno ,,izbaciti na papir” sve ideje koje dolaze, a tu do izražaja dolazi veština crtanja markerom.

veština-crtanja-markerom

Veština crtanja markerom

Skiciranje je moćan proces koji se koristi u dizaniranju, jer uvek pomaže u otkrivanju najboljih ideja i otkriva nova rešenja problema u okviru samog dizajna. Težak je zadatak „slobodnim stilom“ složiti dizajn iz vazduha bez pozicioniranja ključnih detalja. Zbog toga je skiciranje markerom bilo i ostaće bitan korak u procesu dizajniranja i razvoja samog proizvoda. Kao i postizanju dogovora sa potencijalnim klijentom.

Međutim, mnogi proizvodi se ne zadržavaju samo na skici. Sledeći korak je razrađivanje ideja. Nekima je lakše da to rade u programima za crtanje, ali ima i onih dizajnera koji radije skiciraju rukom na papiru.

Svaka skica počinje dobrim markerom

Kada napokon dođe do finalnog proizvoda, marker je i tu pogodan jer omogućava jednostavno docrtavanje detalja.

Naročito profesionalni markeri kao što je Sharpie. Dostupan je u različitim nijansama i izuzetno postojan. Brzo se suši i omogućava rad u slojevima.

Koliko je Sharpie značajan govori činjenica da mnogi profesionalci širom sveta koriste upravo ovaj permanentni marker.

Njegov zaobljen vrh omogućava odabir širine linije, zavisno od nagiba pod kojim se marker drži. Počev od one najtanje 0,9 mm do znatno šire linije pod većim uglom.

Kako poručiti Sharpie markere?

Markeri su dostupni na našem web shopu. Dovoljno je da se prvi put registrujete i svaki naredni put samo odvojite željeni set markera u korpu.

U međuvremenu obavezno bacite oko na naš Youtube kanal sa idejama za crtanje. Kao i na naš Instagram profil, kako biste bili u toku sa novitetima.