SLIKANJE NA KAMENJU

MOŽDA JE TO PRAISTORIJSKA UMETNOST, ALI SLIKANJE NA KAMENJU SE PONOVO VRAĆA U MODU. Proverite na društvenim mrežama (rock painting with sharpie).

Lako je shvatiti zašto: slikanje na kamenu je jednostavna, ozbiljna zabava i dostupna svima. Sve što vam je potrebno su kamenje da biste isprobali i SHARPIE PAINT markeri za stvaranje smelih, živopisnih dizajna koji će oduševiti vaše prijatelje.

ŠTA JE INTERESANTNO:

Za slikanje na kamenju ne postoje  pravila. Ali evo nekoliko jednostavnih saveta kako bi Vam olakšali slikanje na kamenčićima.

NAĐITE PRAVI KAMEN: Svuda oko Vas možete naći kamenje u raznim oblicima, ali za bojenje najbolje koristiti jednu vrstu: RAVAN I GLADAK kamen,  kako biste dobili dovoljno veliku površinu za rad.

Ako ne iz vašeg dvorišta ili sa lokalnih plaža jezera, možete pronaći savršeno kamenje za slikanje u bilo kojoj prodavnici koje se bave baštovanstvom…

INSPIRIŠITE SE: Idite  na net kako biste otkrili kako su drugi kreativci oslikali kamen i kako biste pronašli neke sjajne ideje za dizajn koje možete sami napraviti.

OCRTTAJTE PRVO VAŠ DIZAJN: U zavisnosti od toga koliko je složen vaš dizajn, možda ćete prvo želeti da ga ocrtate olovkom.

SAVET: Bela olovka se najbolje vidi na tamnijim kamenčićima.

OBOJITE GA: Vaš kamen je ‘kreativno platno’ za bukvalno sve što vas inspiriše. Koristite svoje Sharpie markere za pisanje inspirativnog citata, omiljene pesme ili simboličnog dizajna koji možete poneti sa sobom bilo gde.