PLATNENE PATIKE

VI STE ORIGINALNA I HRABRA INDIVIDUA sa jedinstvenim i neponovljivim stilom. Cilj vam je da se razlikujete u masi a ne da se stopite sa njom? Ako hoćete da izgledate jedinstveno kao što se i osećate, mi vam možda možemo pomoći.

Platnene patike

NE MORATE BITI PROFESIONALNI MODNI DIZAJNER DA BI POSLALI SVETU SVOJU MODNU PORUKU. Sve što vam treba su obične patike, malo kreativnosti i Sharpie markeri. i u našoj novoj KAKO-DA seriji, “IZRAZI SVOJE MIŠLJENJE KROZ MODU,” mi ćemo vam pokazati kako kroz nekoliko brzih i lakih koraka.

NAPRAVITE OD OBIČNIH PLATNENIH PATIKA NEŠTO JEDINSTVENO. Platnene patike nikada ne izlaze iz mode. Bez obzira ko je proizvođač, platnene patike nikada ne izlaze iz mode i slažu se savršeno sa gotovo svakom odevnom kombinacijom. Univerzalne, bele platnene patike mogu biti idealan način da pokažete svoj jedinstveni stil i kreativnost.

Platnene patike (2)

Platnene patike (3)

 

ŠTA VAM TREBA:

Nove (bele) platnene patike

Sharpie™ markeri

Medicinski alcohol

Pipeta iz (prazne) bočice kapi za oči

Bela akrilan boja (ne mora ali je dobra za popravke)

KORAK 1: UVEŽBAJTE NA PAPIRU. Dok ne usavršite sopstveni dizajn vežbajte na papiru pa tek nakon toga prenesite na platno.

KORAK 2: IZABERITE DIZAJN KOJI OPISUJE BAŠ VAS. Izaberite dizajn koji opisuje vaš jedinstveni stil koji vam se sviđa toliko, da poželite da nosite vase jedinstvene patike uvek i svuda. Nekoliko primera da vam da ideju:

  • PREPLETENE LINIJE: Istražite oblike koji se prepliću sami sa sobom, spiralne ili cvetne deyene,…
  • ISTAKNITE ŠTA JE VAMA VAŽNO: U dizajn možete uključiti ono što je vama najvažnije: modni trend, muzička ili filmska zvezda, ime ili grb omiljenog sportskog kluba; možda naziv škole u koju idete ili tekst omiljene pesme,  teme i likovi serije koju gledate…
  • KOSMIČKE IDEJE: Napravite sopstveni kosmički potpis sa zvezdama, planetama, galaksijama, sve je dopušteno…
  • GEOMETRIJSKI ŠABLON: Geometrijske šare su uvek atraktivne i jedinstvene. Pri tome se lako prave i još lakše prebacuju na platno uz pomoć Sharpie markera.

KORAK 3: PRECRTAJTE SA HARTIJE NA PLATNO. Grafitnom olovkom precrtajte vaš originalni dizajn na platno patika. Grafit se lako briše gumicom sa platna ako negde pogrešite. Ne brinite ako ponegde ostanu blede fleke od olovke – SHARPIE marker će sve to lako prekriti.

KORAK 4: OBOJITE. Sada možete istaći sopstveni dizajn jarkim i upečatljivim Sharpie™ markerima.

  • Za siluete, okvire i reči, koristite crni Sharpie Fine ili Medium markere. Ako pređete 2-3 puta dobićete veću debljinu linije i mnogo tamniju boju.
  • Nakon toga istaknite vaš dizajn uz pomoć ostalih Sharpie boja. Na raspolaganju vam stoji paleta od ukupno 58 različitih boja i nijansi kako bi sopstvenom stilu udahnuli život.

KORAK 5: STOPITE SVE U JEDNU CELINU. Ukoliko poželite da spojite sve u jednu celinu koristite ugao sunđera ili platnene krpe natopljen alkoholom. Blago tapkajte delove crteža gde se boje spajaju dok se ne stope u odgovarajuću nijansu Uz pomoć pipete, dodajte nekoliko kapi alkohola na mesta koja hoćete da izbledate , zatim sačekajte dok se alkohol ne upije u platno i posmatrajte kako se boje mešaju. Ako dodate više kapi, više će boje izbledeti. Za trajni efekat morate sačekati da se platno potpuno osuši.

Platnene patike (4)

I GOTOVO! Upravo ste kreirali nešto novo, jedinstveno i unikatno vaše. Možete biti sigurni da niko drugi nema BAŠ takve patike!

I pošaljite nam slike vaših kreacija kako bi najbolje mogli da NAGRADIMO!

Platnene patike (5)